150 Werkwilligen Staan Aan Poort Van Audi Vorst Deurwaarder Gekomen Om Sluiting Fabrieksdeuren Vast Te Stellen

# 150 werkwilligen staan aan poort van Audi Vorst, deurwaarder gekomen om sluiting fabrieksdeuren vast te stellen

Wim Vandekerckhove, vakbondsafgevaardigde bij socialistische vakbond ABVV, vertelde aan VRT NWS dat er een deurwaarder is langsgekomen om te bepalen of de fabrieksdeuren gesloten mogen worden op basis van het vonnis dat in mei werd uitgesproken.

Die uitspraak kwam er nadat Audi Brussel vorig jaar besliste om de productie van de A1 en A3 in Vorst stop te zetten. Tegen die beslissing trokken de vakbonden naar de rechtbank. Het vonnis van mei gaf een gemengd beeld, want de rechter gaf enerzijds Audi het recht om de productie van de wagens te verhuizen naar Duitsland, maar anderzijds moest Audi instaan voor het hertewerkstellen van de getroffen werknemers.

Vandekerckhove zegt dat er ondertussen al een heleboel mensen hertewerkgesteld zijn, maar dat er nog steeds een 150-tal werknemers zijn die niet aan de slag zijn. "Die mensen staan nu aan de poort van de fabriek om die sluiting tegen te houden. De directie wil die sluiting versneld doordrukken en dat kan nu eenmaal niet. We hebben het over mensen die al 20 tot 30 jaar bij Audi werken. Dat is niet niks om hun zomaar op straat te gooien", zegt Vandekerckhove.

De deurwaarder is ter plaatse en moet nu vaststellen of de fabrieksdeuren al dan niet gesloten zijn, maar dat is niet evident. De vakbonden hebben alvast aangekondigd dat ze de sluiting hoe dan ook zullen aanvechten. "We gaan de inhoud van het vonnis van mei heel grondig herlezen en op basis van wat daarin staat gaan we een beroep indienen", zegt Vandekerckhove.


Posting Komentar

0 Komentar